♦ plátek čerstvého zázvoru nebo kandovaný či naložený v medu na kousky
Recept Zázvor omyjeme a ukrojíme z něj tenký plátek, který oloupeme a žvýkáme ho po malých kouscích. Můžeme také jíst kandovaný zázvor nebo můžeme malé kousky zázvoru naložit v medu.
Způsob užívání
Jíme 4× denně nebo při potížích.
Léčivé vlastnosti
zlepšuje trávicí procesy ve střevech – povzbuzuje chuť k jídlu, podporuje trávení, uvolňuje žaludeční křeče, pomáhá při častém říhání, pálení žáhy, nadýmání
snižuje cholesterol – působí preventivně proti arterioskleróze a srdečním poruchám
zmírňuje nevolnosti – cestovní i těhotenské
pomáhá na nachlazení – chřipka, kašel, rýma, bolesti v krku
Radí lidem, jak skrz využívání bylinek dosáhnout lepšího zdraví. Poskytuje komplexní informace o tom, jak bylinky pěstovat, sbírat a sušit, připravovat a co s nimi léčit. Ukazuje lidem, jak bylinky více využívat v kuchyni.
Je autorkou eBooků Bylinková lékárnička a Okořeňte si život.