Žvýkání čerstvého zázvoru

Bylinky v tomto receptu

Ingredience

♦ plátek čerstvého zázvoru nebo kandovaný či naložený v medu na kousky

Recept
Zázvor omyjeme a ukrojíme z něj tenký plátek, který oloupeme a žvýkáme ho po malých kouscích. Můžeme také jíst kandovaný zázvor nebo můžeme malé kousky zázvoru naložit v medu.

Způsob užívání

  • Jíme 4× denně nebo při potížích.

Léčivé vlastnosti

  • zlepšuje trávicí procesy ve střevech – povzbuzuje chuť k jídlu, podporuje trávení, uvolňuje žaludeční křeče, pomáhá při častém říhání, pálení žáhy, nadýmání
  • snižuje cholesterol – působí preventivně proti arterioskleróze a srdečním poruchám
  • zmírňuje nevolnosti – cestovní i těhotenské
  • pomáhá na nachlazení – chřipka, kašel, rýma, bolesti v krku
  • podporuje imunitu 
  • pomáhá při prevenci rakoviny
Jana Hochmanová
Radí lidem, jak skrz využívání bylinek dosáhnout lepšího zdraví. Poskytuje komplexní informace o tom, jak bylinky pěstovat, sbírat a sušit, připravovat a co s nimi léčit. Ukazuje lidem, jak bylinky více využívat v kuchyni. Je autorkou eBooků Bylinková lékárnička a Okořeňte si život.