Recept Cca 4 g čerstvého zázvoru nakrájíme na malé kousky, zalijeme 250 ml horké vody a necháme 10 minut louhovat. Pro zvýšení efektu čaj necedíme a pijeme ho i s kousky. Můžeme osladit cukrem nebo medem.
Způsob užívání
Pijeme 2× denně na lačno.
Léčivé vlastnosti
zlepšuje trávicí procesy ve střevech – povzbuzuje chuť k jídlu, podporuje trávení, uvolňuje žaludeční křeče, pomáhá při častém říhání, pálení žáhy, nadýmání
snižuje cholesterol – působí preventivně proti arterioskleróze a srdečním poruchám
zmírňuje nevolnosti – cestovní i těhotenské
pomáhá na nachlazení – chřipka, kašel, rýma, bolesti v krku
Radí lidem, jak skrz využívání bylinek dosáhnout lepšího zdraví. Poskytuje komplexní informace o tom, jak bylinky pěstovat, sbírat a sušit, připravovat a co s nimi léčit. Ukazuje lidem, jak bylinky více využívat v kuchyni.
Je autorkou eBooků Bylinková lékárnička a Okořeňte si život.