Tymiánový čaj

Bylinky v tomto receptu

Ingredience

♦ čajová lžička sušeného tymiánu ♦ 250 ml vody

Recept
1 čajovou lžičku sušeného tymiánu zalijeme 250 ml vroucí vody a necháme 5–10 minut louhovat (déle ne, vylouhovaly by se i třísloviny a bylo by to hořké). Poté přecedíme.

Způsob užívání

  • Pijeme 3× denně po jídle.

Léčivé vlastnosti

Vnitřní použití
  • urychluje a posiluje trávení – zvyšuje tvorbu žaludečních šťáv, podporuje tvorbu žluči
  • pomáhá na žaludeční a střevní potíže – křeče, záněty žaludku a střev, průjem, nadýmání
  • zmírňuje respirační onemocnění – kašel, zánět průdušek, astma
  • pomáhá při chřipce a nachlazení
  • posiluje imunitu
Jana Hochmanová
Radí lidem, jak skrz využívání bylinek dosáhnout lepšího zdraví. Poskytuje komplexní informace o tom, jak bylinky pěstovat, sbírat a sušit, připravovat a co s nimi léčit. Ukazuje lidem, jak bylinky více využívat v kuchyni. Je autorkou eBooků Bylinková lékárnička a Okořeňte si život.