Šťáva z plodů – bezinková šťáva

Bylinky v tomto receptu:

Ingredience

♦ 1 kg bezinek (plody) ♦ 1 l vody ♦ 300 g cukru

Recept
1 kg bezinek nasypeme do 1 l vroucí vody a vaříme je tak dlouho, dokud nepopraskají, pak přecedíme, bezinky dovymačkáme. Vzniklou šťávu povaříme s 300 g cukru cca 12 minut a plníme ji do lahví, které pořádně uzavřeme. Při skladování v chladu vydrží šťáva několik měsíců.

Způsob užívání

  • Pijeme 20–30 ml šťávy ráno.

Léčivé vlastnosti

  • působí na kašel, nachlazení, chřipku, zánět průdušek
  • pomáhá při zácpě
  • detoxikuje organismus
  • působí na močové cesty – odstraňuje noční pomočování u dětí, povzbuzuje činnost ledvin
Tagy:
Jana Hochmanová
Radí lidem, jak skrz využívání bylinek dosáhnout lepšího zdraví. Poskytuje komplexní informace o tom, jak bylinky pěstovat, sbírat a sušit, připravovat a co s nimi léčit. Ukazuje lidem, jak bylinky více využívat v kuchyni. Je autorkou eBooků Bylinková lékárnička a Okořeňte si život.