Recept 1 kg bezinek nasypeme do 1 l vroucí vody a vaříme je tak dlouho, dokud nepopraskají, pak přecedíme, bezinky dovymačkáme. Vzniklou šťávu povaříme s 300 g cukru cca 12 minut a plníme ji do lahví, které pořádně uzavřeme. Při skladování v chladu vydrží šťáva několik měsíců.
Způsob užívání
Pijeme 20–30 ml šťávy ráno.
Léčivé vlastnosti
působí na kašel, nachlazení, chřipku, zánět průdušek
pomáhá při zácpě
detoxikuje organismus
působí na močové cesty – odstraňuje noční pomočování u dětí, povzbuzuje činnost ledvin
Radí lidem, jak skrz využívání bylinek dosáhnout lepšího zdraví. Poskytuje komplexní informace o tom, jak bylinky pěstovat, sbírat a sušit, připravovat a co s nimi léčit. Ukazuje lidem, jak bylinky více využívat v kuchyni.
Je autorkou eBooků Bylinková lékárnička a Okořeňte si život.