♦ 30 lístků rýmovníku ♦ 1 kg cukru ♦ 1 l vody ♦ 2 citróny (bio)
Recept Nakrájejte rýmovník na malé kousky, přidejte na plátky nakrájené citróny – pokud nemáte bio citrony, slupku oloupejte. Zalijte litrem horké vody (cca 85 °C) a nechte pod pokličkou 24-48 hod. louhovat. Po vylouhování přeceďte přes sítko nebo bavlněnou látku, rýmovníkové listy a citróny pořádně vymačkejte. Vymačkaný obsah přiveďte k varu a poté přisypte cukr. Vařte do zhoustnutí, poté přelijte do sklenic, zavíčkujte a otočte dnem vzhůru. Uchovávejte to na chladnějším a temném místě – špajz ideál.
Radí lidem, jak skrz využívání bylinek dosáhnout lepšího zdraví. Poskytuje komplexní informace o tom, jak bylinky pěstovat, sbírat a sušit, připravovat a co s nimi léčit. Ukazuje lidem, jak bylinky více využívat v kuchyni.
Je autorkou eBooků Bylinková lékárnička a Okořeňte si život.