Rozmarýnové víno

Bylinky v tomto receptu

Ingredience

♦ 75 g sušeného rozmarýnnu ♦ 1 l bílého vína

Recept
75 g sušeného rozmarýnu zalijeme 1 l kvalitního bílého vína, necháme týden louhovat, poté scedíme. Uchováváme v chladu.

Způsob užívání

  • Pijeme maximálně 2× denně malý kalíšek.

Léčivé vlastnosti

  • zvyšuje nízký krevní tlak 
  • snižuje nervozitu, neklid, nespavost, nervové vyčerpání
  • posiluje paměť, usnadňuje soustředění
  • pomáhá na žaludeční a střevní potíže – nadýmání, větry, křeče žaludku a střev, podporuje trávení, chuť k jídlu, zlepšuje činnost jater
  • zlepšuje prokrvení chladných končetin
  • působí na celkové posílení organismu
  • pomáhá na vypocení se
  • zpravidelňuje menstruační cyklus
  • přispívá k prevenci rakoviny (tlusté střevo, játra, prsa, konečník)
Tagy:
Jana Hochmanová
Radí lidem, jak skrz využívání bylinek dosáhnout lepšího zdraví. Poskytuje komplexní informace o tom, jak bylinky pěstovat, sbírat a sušit, připravovat a co s nimi léčit. Ukazuje lidem, jak bylinky více využívat v kuchyni. Je autorkou eBooků Bylinková lékárnička a Okořeňte si život.