Pampeliškový odvar

Bylinky v tomto receptu

Ingredience

♦ 50 g (hrst) kořene a listů pampelišky ♦ 1 l vody

Recept
Nasekáme 50 g  kořene a listů pampelišky, vsypeme do 1 litru vroucí vody, vaříme 2 minuty, poté necháme přikryté 10 minut louhovat a scedíme.

Způsob užívání

  • Pijeme 3× denně půl šálku 30 minut před jídlem.

Léčivé vlastnosti

  • pomáhá na zažívací problémy – zlepšuje chuť k jídlu, zvyšuje sekreci žaludečních šťáv, pomáhá při úpravě stolice – projímavý účinek
  • zmírňuje kašel, nachlazení
  • povzbuzuje sekreci žluče – pomáhá při zánětu či nedostatečné činnosti jater, žloutence
  • působí močopudně – pomáhá při snížené činnosti ledvin, vylučuje sloučeniny dusíku s močí
  • podporuje látkovou výměnu v těle (detoxikace)
  • snižuje hladinu glukózy v krvi – pomáhá při diabetes
Tagy:
Jana Hochmanová
Radí lidem, jak skrz využívání bylinek dosáhnout lepšího zdraví. Poskytuje komplexní informace o tom, jak bylinky pěstovat, sbírat a sušit, připravovat a co s nimi léčit. Ukazuje lidem, jak bylinky více využívat v kuchyni. Je autorkou eBooků Bylinková lékárnička a Okořeňte si život.