Pstruh na rozmarýnu

P1100774Na 2 porce budete potřebovat:

  • 2 ks pstruha
  • 50 g másla
  • 6 středních brambor
  • 3-4 větvičky rozmarýnu
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • citron

 Postup přípravy:

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky.  Na páře uvaříme do poloměkka.

Lístečky rozmarýnu jemně usekáme a promícháme se solí, čerstvě mletým pepřem a olejem.

Vykuchané pstruhy omyjeme. Z obou stran uděláme do kůže několik zářezů, do kterých naneseme ochucený olej s rozmarýnem. Dutinu břišní osolíme a vyplníme též rozmarýnovým olejem a plátky másla. Poloměkké brambory také potřeme ochuceným olejem a spolu s rybami rozložíme do pekáčku.

Pstruhy s bramborami pečeme dozlatova v předehřáté troubě při 200°C, za občasného potírání olejem a trochou vody.

Upečené pstruhy s bramborami rozdělíme na talíře, přelijeme vypečenou šťávou, ozdobíme citronem.

 

Bylinky v tomto receptu:

 

Jana Hochmanová
Radí lidem, jak skrz využívání bylinek dosáhnout lepšího zdraví. Poskytuje komplexní informace o tom, jak bylinky pěstovat, sbírat a sušit, připravovat a co s nimi léčit. Ukazuje lidem, jak bylinky více využívat v kuchyni. Je autorkou eBooků Bylinková lékárnička a Okořeňte si život.